Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Συμμετοχή στον αγώνα «Ανοιχτοί Ορίζοντες»-Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

   Στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης σε θέματα εθελοντισμού και στήριξης του συνανθρώπου, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ο αγώνας Ανοιχτοί Ορίζοντες στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων.

Το 17ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων συμμετείχε σε επίπεδο σχολικής μονάδας με  δημιουργία αφίσας από τους μαθητές της ΣΤ τάξης  με τη συνδρομή της εικαστικού του σχολείου μας κ. Ψαρρού Δήμητρας με θέμα τον Εθελοντισμό - Αθλητισμό - Πολιτισμό η οποία  αναρτήθηκε  σε συγκεκριμένο χώρο την ημέρα της διοργάνωσης.

Επειδή αθλητισμός σημαίνει και πολιτισμός, εθελοντισμός, ευγενής άμιλλα, φιλία, με χαρτί του μέτρου με τα  παιδιά μας, βάλαμε  την καλλιτεχνική μας πινελιά και φτιάξαμε  πανό με συνθήματα από αυτά.

Το σύνθημά μας είναι «Ας γίνουμε του κόσμου το ΕΥΖΗΝ» που τόσο ευφάνταστα αποτύπωσαν οι μαθητές του Δ1 με τη δασκάλα τους κ. Ηλιάκη Κλεάνθη. 

Οι δράσεις δεν περιορίστηκαν μόνο σε αυτό αλλά συνεχίστηκαν και στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων την Τετάρτη 04-10-2023 με αθλοπαιδιές, σκυταλοδρομία, παιχνίδια από άλλες χώρες, τρέξιμο, περπάτημα στη φύση και παρατήρηση καθώς και εθελοντικό καθαρισμό της περιοχής ώστε να περάσουμε το μήνυμα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Εμπνευστής και διοργανωτής αυτής της δράσης  είναι ο γυμναστής του σχολείου μας κ. Ιγγλεζάκης Βασίλειος.

Με δική του πρωτοβουλία και με τη συναίνεση του συλλόγου διδασκόντων η σχολική μας μονάδα δήλωσε συμμετοχή στον διαγωνισμό BE Active για το ΕΥΖΗΝ με ευσυνειδησία.