Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ενημέρωση για αυτοδιαγνωστικό έλεγχο μαθητών


 

 Αγαπητοί γονείς, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

Επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να προετοιμαστούμε για την ασφαλή επιστροφή μας στο σχολείο με την επαναλειτουργία του, την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα οριζόμενα από την ΚΥΑ και τη νεότερη εφαρμοστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ:

•   Εκπαιδευτικοί, μαθητές και λοιπό προσωπικό της σχολικής μας κοινότητας υποχρεούνται να προσέρχονται στο σχολείο με μάσκα και δύο (2) self-test την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Πέμπτη).

•   Η δωρεάν διάθεση των self-test από τα φαρμακεία θα πραγματοποιείται, κυρίως, τις εργάσιμες μέρες και ώρες. 

•   Το self-testing είναι διαδικασία εύκολη και απλή.


Τα βήματα είναι τα εξής:

1. Οι γονείς/κηδεμόνες θα παραλαμβάνουν δωρεάν το self-test, μαζί με ενημερωτικό υλικό από το φαρμακείο, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ τους.

2. Η διενέργεια των self-test θα γίνεται από τους γονείς/κηδεμόνες στο σπίτι. Συστήνεται το τεστ να γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα το πρώτο τεστ θα μπορεί να γίνει την Κυριακή το βράδυ ή τη Δευτέρα το πρωί, το δεύτερο τεστ θα μπορεί να γίνει την Τετάρτη το βράδυ ή την Πέμπτη το πρωί κ.ο.κ. Παρακαλούμε να προμηθευτείτε έγκαιρα τα self-test.

3. Οι γονείς/κηδεμόνες θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test.

Αν το self-test είναι αρνητικό:

•  Σχολική κάρτα: Για τους μαθητές, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα κάθε Δευτέρας και Πέμπτης.

•  Σε περίπτωση  που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος (θα τη βρείτε ΕΔΩ).

Αν το self-test είναι θετικό:

•  Θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test σε δημόσια δομή.

•  Η λίστα με τις δημόσιες δομές περιλαμβάνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

•  Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και επιστρέφουν στο σχολείο.

Πώς θα γίνεται η απόρριψη των υλικών μετά τη διενέργεια των self-test:

Αν το τεστ είναι αρνητικό: Απορρίπτεται στον κοινό κάδο απορριμμάτων.

Αν το τεστ είναι θετικό: Απορρίπτεται επίσης στον κοινό κάδο απορριμμάτων, αλλά μέσα σε δυο σακούλες καλά κλεισμένες.

Τα απόβλητα των self–test δεν τοποθετούνται στους ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και δεν απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.

Αν το αποτέλεσμα είναι "μη έγκυρο":

Στη σπάνια περίπτωση «μη έγκυρου» αποτελέσματος, παρέχεται η δυνατότητα επίσκεψης σε δημόσια δομή που εμφανίζεται στη λίστα:

 https://self-testing.gov.gr/eody-stathera-simeia.pdf.

Επίσης, μπορείτε να δείτε το παρακάτω βίντεο για ενημέρωση για τον τρόπο διενέργειας του self-test: 

https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE


Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και ανυπομονούμε να ανταμώσουμε ξανά!

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση!

Από τη Δ/νση του σχολείου