Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

 

Αγαπητοί γονείς,

       επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ευχηθούμε για τη νέα σχολική χρονιά που ήδη έχει ξεκινήσει στη βάση πρωτόγνωρων συνθηκών για όλους τους εμπλεκόμενους με τη μαθησιακή διαδικασία λόγω της πανδημίας COVID-19, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια υγειονομική κρίση.

       Σε αυτό το ξεκίνημα και υπό τόσο δύσκολες συνθήκες λειτουργίας για τα σχολεία, η ανάγκη συνεργασίας σχολείου-οικογένειας είναι κεντρικής σημασίας. Υπηρετώντας -μεταξύ άλλων- την «παιδαγωγική» της ασφάλειας και της υγείας, ας προσπαθήσουμε να πορευτούμε δίπλα-δίπλα βοηθώντας τα παιδιά μας να προσαρμοστούν στο νέο πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου μας προστατεύοντας πρώτα απ’ όλα την υγεία όλων μας αλλά και σεβόμενοι τον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών μας.

      Εμείς οι εκπαιδευτικοί, προσπαθώντας να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας κι εμπιστοσύνης, ακολουθώντας κι εφαρμόζοντας όσα ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία, περιμένουμε τα παιδιά μας, την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, να παραστούν στην τελετή του Αγιασμού. Στο πλαίσιο οργάνωσης λειτουργίας της ημέρας αυτής, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

  1. Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του σχολείου στις 11.00 το πρωί. Θα παραστεί μόνο αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και αντιπροσωπεία μαθητών-γονέων. Επιλέχθηκαν τα παιδιά της Α΄ Τάξης του σχολείου με έναν γονέα μόνο, λόγω της πολύ σημαντικής μετάβασης που βιώνουν από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Οι υπόλοιπες τάξεις θα προσέλθουν στο σχολείο διαφορετικές ώρες προς αποφυγή συγχρωτισμού και θα βρίσκονται στις αίθουσες διδασκαλίας από όπου θα περάσει ο ιερέας να δώσει την ευχή του Αγιασμού κατά τμήμα.
  2. Όλα τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο και για όσο χρόνο παραμείνουν σε αυτό.
  3. Τα παιδιά των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ τάξεων θα παραλάβουν τα σχολικά βιβλία τους. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν μαζί τους μία τσάντα.
  4. Οι χρόνοι προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών θα τηρηθούν απαρέγκλιτα. Παρακαλούμε τους γονείς να βοηθήσουν σε αυτό.
  5. Θα επιτραπεί η είσοδος στο σχολείο μόνο μαθητών/τριών κι όχι γονέων. Οι γονείς που έχουν παιδιά σε διαφορετικές τάξεις παρακαλούνται να περιμένουν τα παιδιά τους έξω από το σχολείο ή να επιστρέψουν την ορισμένη ώρα αποχώρησης για να τα παραλάβουν.

 Πιο συγκεκριμένα:

-  Τα παιδιά της Α΄ Τάξης συνοδευόμενα από τον ένα μόνο γονέα τους θα προσέλθουν στο σχολείο στις 11:00 ακριβώς και αμέσως μετά την τελετή του Αγιασμού (αυστηρά 11:15) θα παραμείνουν σε συγκεκριμένο χώρο του σχολείου, όπου θα ενημερωθούν από τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς της Α΄ Τάξης για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και θα οριστεί το πλαίσιο συνεργασίας σχολείου-οικογένειας.

- Τα παιδιά των Β΄, Γ΄ και Δ΄ Τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο στις 10:45 ακριβώς και θα αποχωρήσουν στις 11:30 ακριβώς για να μπορέσουμε να υποδεχθούμε με ασφάλεια την επόμενη ομάδα παιδιών.

-  Τα παιδιά των E΄, ΣΤ΄ Τάξεων θα προσέλθουν στο σχολείο στις 11:30 ακριβώς και θα αποχωρήσουν στις 12:00 ακριβώς.

Συνημμένα σας προωθούμε ενημερωτικό υλικό από τον ΕΟΔΥ, το οποίο παρακαλούμε να μελετήσετε μαζί με τα παιδιά σας πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οδηγίες ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία

Επιστολή ΕΟΔΥ για Γονείς-Κηδεμόνες

Επιστολή ΕΟΔΥ για Μαθητές

Συμβουλές ΕΟΔΥ για Γονείς και Εκπαιδευτικούς

Εικονογραφημένο Υλικό για Μαθητές (1)

Εικονογραφημένο Υλικό για Μαθητές (2)

Εικονογραφημένο Υλικό για Μαθητές (3)

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία και ευχόμαστε μία σχολική χρονιά με δημιουργικότητα και ψυχική ανθεκτικότητα.

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

 

Από τη Δ/νση του 17ου Δ.Σ. Χανίων