Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Οδηγίες για την εφαρμογή της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης


Για την εφαρμογή της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης έχουν δημιουργηθεί από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου ηλεκτρονικά τμήματα στην πλατφόρμα E-me του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Για τη συμμετοχή των μαθητών στις ηλεκτρονικές τάξεις απαιτούνται τα παρακάτω:

1) Δημιουργία προσωπικού λογαριασμού για τους μαθητές στο ΠΣΔ. Για να δημιουργήσετε προσωπικούς λογαριασμούς για τα παιδιά σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, θα πρέπει, αφού διαβάσετε προσεκτικά το έγγραφο: "Οδηγίες δημιουργίας προσωπικών λογαριασμών για τους μαθητές", να μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://register.sch.gr/students/

και να ακολουθήσετε τα βήματα των Οδηγιών.
 
Θα σας ζητηθεί -μεταξύ άλλων- ο Αριθμός Μητρώου (Α.Μ.) του παιδιού σας στο σχολείο. Είναι ένας τριψήφιος αριθμός που αναγράφεται στον Έλεγχο Προόδου Α΄ τριμήνου του παιδιού σας. Για τους μαθητές των Τάξεων Α' και Β', οι γονείς μπορούν να τον πληροφορηθούν είτε από την εκπαιδευτικό του τμήματος του παιδιού τους (εάν έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας) είτε επικοινωνώντας με το σχολείο.

2) Είσοδος στην πλατφόρμα e-me.edu.gr. Αφού μεταβείτε στον παραπάνω σύνδεσμο, πατάτε ΕΙΣΟΔΟΣ και συμπληρώνετε τα πεδία με το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό Πρόσβασης που λάβατε από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο κατά την εγγραφή σας. Αφού βεβαιωθείτε ότι εισήλθατε στην πλατφόρμα (πάνω δεξιά στην ιστοσελίδα θα δείτε γραμμένο «Γεια σου (το Όνομα Χρήστη)»), μπορείτε να αποχωρήσετε (απλά κλείνοντας την καρτέλα), αφού το σύστημα θα έχει καταγράψει το Όνομα Χρήστη του παιδιού σας, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να αναζητηθεί από τους Εκπαιδευτικούς. 

3) Αποδοχή από τον μαθητή της πρόσκλησης του εκπαιδευτικού του Τμήματός του. Αφού κάνετε ξανά Είσοδο στον λογαριασμό σας, θα έχετε λάβει μια ειδοποίηση, η οποία θα φαίνεται στο καμπανάκι ειδοποιήσεων επάνω δεξιά. Αφού πατήσετε το καμπανάκι και ανοίξετε την ειδοποίηση, κάνετε αποδοχή της πρόσκλησης.

4) Μέχρι να ολοκληρωθούν τα παραπάνω, Σχολείο και μαθητές μένουμε "συνδεδεμένοι" μέσω e-mail, τηλεφώνου και κάθε πρόσφορου μέσου επικοινωνίας, καθώς και μέσω του blog του Σχολείου μας:

https://17dimchania.blogspot.com/p/blog-page_41.html


Για οτιδήποτε χρειαστείτε, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το σχολείο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

mail@17dim-chanion.chan.sch.gr
 
Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία και σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ και ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ!